Bowspring: een bron van slimme kracht, kennis en energie

Ons lichaam heeft van nature alle tools in zich om energiek, gezond en gelukkig in het leven te staan. Bowspring is een nieuwe methode die deze tools terug wat van onder het stof haalt. Het is een manier van bewegen, denken en leven waardoor we ons bewust worden van onze houding, ademhaling en hoe we ons voelen.

De lichaamshouding die we bij Bowspring leren, is eigenlijk geen nieuwe houding, we benaderen zo dicht mogelijk onze optimale natuurlijke lichaamshouding zoals ze ooit bedoeld was. We maken van die functionele houding een gewoonte en dragen op die manier zorg voor onze body, mind and radiant heart. We beoefenen niet alleen Bowspring tijdens de les maar we nemen alles wat we leren, mee naar het dagelijks leven.

Bij heel wat mensen zorgt de Bowspring-methode voor verlichting van typische hedendaagse klachten als (lage) rugpijn, spanning in nek of schouders en chronische pijnen.

Bij heel wat mensen zorgt de Bowspring-methode voor verlichting van typische hedendaagse klachten als (lage) rugpijn, spanning in nek of schouders en chronische pijnen. Dat kunnen we omdat we ons richten op excentrische beweging. Het her-activeren van de posterior chain (de achterkant van ons lichaam). En het squeezen van onze spieren en fascia (bindweefsel) waardoor water en voedingsstoffen in de cel komen en afvalstoffen uit de cel gaan. We openen energiebanen en brengen de balans tussen slapende en overactieve spieren in evenwicht.

’t Zit ‘m in het bindweefsel

We leren bewegen op een manier die onze gewrichten een minimum aan belasting bezorgt. We werken op spieren ‘waarvan we niet weten dat ze bestaan’ en op het bindweefsel (fascia) dat doorheen ons hele lichaam verweven zit. Dankzij de Bowspring-methode krijgt onze fascia terug de nodige voeding, wordt het elastischer en gaat het opnieuw steviger omheen onze spieren, botten en organen zitten. We hebben beweging en dynamiek echt nodig zodat onze fascia en cellen zich kunnen hydrateren. Hierdoor voelen we ons terug vitaal. Door Bowspring voel je je krachtig, zelfzeker, energiek. ’t Heeft zowel effect op je fysieke als je mentale feelgood. How awesome is this?

Door Bowspring voel je je krachtig, zelfzeker, energiek. ’t Heeft zowel effect op je fysieke als je mentale feelgood. How awesome is this?

Ons lijf begrijpen

Bowspring geeft ons een mindful inzicht in hoe ons lichaam functioneert en reikt ons een methode aan die zorgt voor een portie bewustwording, slimme kracht en flexibiliteit. We hanteren niet de typische spierkracht van de klassieke krachttraining, of het soort stretchen die we gebruiken bij gymnastiek, dans of yoga maar wel de efficiënte excentrische bewegingen die de spieren warm, sterk en gezond maken. We leren ons lichaam en de impact van onze houding en bewegingen beter begrijpen, zodat we klachten tijdig opsporen en zelfs voorkomen. We voélen het gewoon! ‘t is ons eigen lichaam dat zichzelf sterker maakt, met de natuur als gids.

Groepslessen

Vertraag, ontspan en versterk je lichaam op een zachte en bewuste manier. Laat je omringen door een groep gelijkgestemden. De groepslessen worden ingedeeld in opbouwende lessenreeksen voor ieder niveau. Elke les heeft een uniek en aansluitend thema.
Ga naar Lessen

Liever online?

Wil je naast de therapiesessie en groepslessen blijven verder oefenen met begeleiding? Bekijk dan zeker één van de online cursussen. Ik neem je mee in verschillende meditaties en een video cursus die je op elk moment en waar je wilt kan raadplegen.
Ga naar de Academy

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Per seizoen krijg je tips, inspiratie en blijf je op de hoogte van de lessen.
Dank je voor je inschrijving! Bevestig via mail.
Oeps! er ging iets fout...