Sara lacht met hond Ozzy op de schoot

Over Sara

Ik ben Sara Verhelst. Al m’n hele leven haal ik energie uit sport, bewegen en in de natuur zijn. In 2014 studeerde ik af als bewegingsdeskundige aan Howest in Brugge. Ik sportte, danste, snow- en wakeboarde my ass off. Ik reisde door Europa en Azië zodat ik mijn passies kon blijven beoefenen, no matter what. Ik sportte zelfs door met blessures, als ik maar niet hoefde stil te zitten. Ik was vooral bang van rust en luisteren naar wat mijn lichaam en gedachten te vertellen hadden. Tot op een moment, niets meer ging. Mijn pijn werd chronisch, mijn mentale gezondheid zat in een dip en energie had ik niet meer.

Ik was vooral bang van rust en luisteren naar wat mijn lichaam en gedachten te vertellen hadden.

Dit persoonlijke dieptepunt was uiteindelijk het beste wat me kon overkomen. Het was de start van mijn persoonlijke ontwikkeling, het leren bewaken van grenzen en mijn hoog gevoeligheid aanwezig te laten zijn.

Tijdens het ‘moeten’ toelaten van rust en stilte ging ik kijken in de richting van yoga. Wat een eye opener! Yoga bracht me inzicht in bewustwording, holistisch leven, zelfzorg, ruimte om talenten te combineren en anderen te inspireren. Ik studeerde in 2016 af als Vinyasa yoga teacher RYT200hr aan De Nieuwe Yoga School in Amsterdam.

Het was uiteindelijk de Bowspring-methode die voor mij alles omvatte en het meest effect had op mijn fysieke en mentale gezondheid.

En toch … mijn chronische pijn en ook de schommelingen in mijn mentale gezondheid bleven hangen. Mijn zoektocht ging verder: ik leerde mindfulness meditatie, Thai Yoga Massage, de Alexander Techniek en … de Bowspring-methode. Ik testte alles uit op mijn eigen lichaam. Het was uiteindelijk de Bowspring-methode die voor mij alles omvatte en het meest effect had op mijn fysieke en mentale gezondheid.

Bowspring was in België nog onbekend. Ik moest dus reizen om deze practice onder de knie te krijgen. Vanaf 2017 verdiepte ik me in de fascinerende bewegingtechniek en deed in 2018 succesvol vijf maanden Study, Practice & Teacher Training bij Globalbowspring in Denver, Colorado USA. Daarnaast deed ik ook intensieve trainingen in Kopenhagen, Barbados en België bij de grondleggers van Bowspring: Desi Springer en John Friend. Tijdens deze reizen (her)ontdekte ik de efficiënte kracht van natuur en cultuur, ook dat was een enorme verrijking.

Mijn doel: de Bowspring-methode naar België brengen en mensen het effect laten voelen van zowel Bowspring als de kracht van de natuur. Dat doe ik via lessen & coaching

Diploma’s en getuigschriften

Groepslessen

Ervaar de kracht van Bowspring in groep! Het doet altijd deugd om tijd te spenderen met gelijkgestemden die dezelfde nieuwsgierigheid en passie hebben voor bewustwording en lichaamsbeweging. Leer elkaar kennen en je mindful aandacht inzetten! Oefen de basis van de Bowspring-methode, ontdek de rust, kracht en balans in jou! De groepslessen worden ingedeeld per specifiek thema en niveau en kan je zowel indoor als outdoor beleven!
Ga naar lessen

Liever individueel?

Je kan bij mij persoonlijk terecht wanneer je last hebt van stress gerelateerde klachten zoals onrust, spanning en pijn. Of wanneer je je lichaamshouding, kracht en flexibiliteit wilt bijsturen tot in detail. Deze les is helemaal afgestemd op jou, in het moment! Ervaar een flow van gesprek, meditatie, Bowspring en massage!
Boek een privéles

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Per seizoen krijg je tips, inspiratie en blijf je op de hoogte van de lessen.
Dank je voor je inschrijving! Bevestig via mail.
Oeps! er ging iets fout...