Over Sara

Ik ben Sara Verhelst. Al m’n hele leven haal ik energie uit sport, bewegen en in de natuur zijn. In 2014 studeerde ik af als bewegingsdeskundige aan Howest in Brugge. Sporten en bewegen zijn altijd een uitlaatklep geweest. Ik reisde door Europa en Azië zodat ik mijn passies kon blijven beoefenen. Ik sportte zelfs door met blessures, als ik maar niet hoefde stil te zitten. Ik was vooral bang van rust en luisteren naar wat mijn lichaam en gedachten te vertellen hadden. Tot op een moment, niets meer ging. Mijn pijn werd chronisch, mijn mentale gezondheid zat in een dip en energie had ik niet meer.

Ik was vooral bang van rust en luisteren naar wat mijn lichaam en gedachten te vertellen hadden.

Dit persoonlijke dieptepunt was uiteindelijk het beste wat me kon overkomen. Het was de start van mijn persoonlijke ontwikkeling, het leren bewaken van grenzen en mijn hoog gevoeligheid aanwezig te laten zijn.

Tijdens het ‘moeten’ toelaten van rust en stilte ging ik kijken in de richting van yoga. Wat een eye opener! Yoga bracht me inzicht in bewustwording, holistisch leven, zelfzorg, ruimte om talenten te combineren en anderen te inspireren. Ik studeerde in 2016 af als Vinyasa yoga teacher RYT200hr aan De Nieuwe Yoga School in Amsterdam.

Het was uiteindelijk de Bowspring-methode die voor mij alles omvatte en het meest effect had op mijn fysieke en mentale gezondheid.

En toch … mijn chronische pijn en ook de schommelingen in mijn mentale gezondheid bleven hangen. Mijn zoektocht ging verder: ik leerde mindfulness meditatie, de Alexander Techniek en … de Bowspring-methode. Ik testte alles uit op mijn eigen lichaam. Het was uiteindelijk de Bowspring-methode die voor mij alles omvatte en het meest effect had op mijn fysieke en mentale gezondheid.

Bowspring was in België nog onbekend. Ik moest dus reizen om deze practice onder de knie te krijgen. Vanaf 2017 verdiepte ik me in de fascinerende bewegingstechniek en deed in 2018 succesvol vijf maanden Study, Practice & Teacher Training bij Globalbowspring in Denver, Colorado USA. Daarnaast deed ik ook intensieve trainingen in Kopenhagen, Barbados en België bij de grondleggers van Bowspring: Desi Springer en John Friend. Tijdens deze reizen (her)ontdekte ik de efficiënte kracht van natuur en cultuur, ook dat was een enorme verrijking.

Ik wil personen met stressgerelateerde, lichamelijke en psycho-somatische klachten specifiek begeleiden naar een kwaliteitsvol leven

In 2022 studeerde ik af aan de opleiding Somato-psychopedagogie aan de Hogeschool PXL Hasselt. Een lichaamsgerichte therapie die het verband tussen lichaam en psyche inzet tijdens de behandelplannen met als doel het stresssysteem te reguleren, gedachten-beweeg-en gedragspatronen in gezond evenwicht te brengen. Het is een specifiek onderdeel uit de fasciatherapie volgens Methode Danis Bois.

Vanuit mijn eigen ervaring met chronische stress en pijnklachten en tal van bijscholingen over het zenuwstelsel, stresssysteem, fascia en het verband tussen lichaam en psyche bezit ik nu structuur en ervaring in mijn therapeutische en educatieve vaardigheden om behandelplannen op te zetten. Om personen met stressgerelateerde, lichamelijke en psycho-somatische klachten specifiek te begeleiden naar een kwaliteitsvol leven via individuele therapiesessies en groepsles Mindful bewegen.

Diploma’s en getuigschriften

Groepslessen

Vertraag, ontspan en versterk je lichaam op een zachte en bewuste manier. Laat je omringen door een groep gelijkgestemden. De groepslessen worden ingedeeld in opbouwende lessenreeksen voor ieder niveau. Elke les heeft een uniek en aansluitend thema.
Ga naar Lessen

Therapie

Ervaar specifieke begeleiding voor stress gerelateerde en lichamelijke (onverklaarbare) klachten. Door de zachte behandeling op het bindweefsel (fascia) worden lichamelijke en mentale spanningen opgeheven. Je komt tot een diepe ontspanning en je voelt je terug thuis in je lichaam.
Boek een sessie

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Per seizoen krijg je tips, inspiratie en blijf je op de hoogte van de lessen.
Dank je voor je inschrijving! Bevestig via mail.
Oeps! er ging iets fout...